Fontana Forni - Houtgestookte ovens (enkel in Lochristi)

U zoekt te onthaasten, te ontstressen en écht buiten te leven? Dan is buiten koken de unieke remedie waar u zeker verslaafd aan zal worden. Zomer en winter. De indirecte gestookte houtoven werd dertig jaar geleden uitgevonden door Giovanni Fontana.

Koken op houtvuur is de garantie voor een onovertroffen resultaat in termen van: perfect gebakken, een heerlijke geur en een sterke vermindering van vet dankzij het hoge thermische vermogen dat door de houtoven wordt afgegeven.

Dit kan allemaal met de echte houtgestookte ovens van Fontana Forni. 

Voordelen van een houtgestookte Fontana Forni oven

  • Het stookgedeelte is gescheiden van het bereidingsgedeelte,

  • Makkelijk te monteren en te plaatsen,

  • Verplaatsbaar door de trolley functie,

  • Makkelijk te reinigen,

  • Efficiënt in gebruik naar het maken van verschillende gerechten toe,

  • Zeer snel op hoge temperatuur te krijgen (na 15 minuten, 450° Celcius),

  • Verbruik: laag hout verbruik. Slechts 4 kg hout zijn nodig om 4 verschillende typen voedsel te bereiden. Traditionele houtovens gebruiken minstens 5 keer zoveel hout voor hetzelfde gerechten.

  • Vuurvaste stenen aan de zijkant en niet alleen aan de onderkant. Deze houden de warmte langer vast, zorgen voor een betere verdeling van de warmte in de kookruimte en verminderen het hout verbruik.

Meer informatie vindt u op http://www.fontanaforni.com