Fontana Forni – Pizza Napoli (houtgestookte pizzaoven)

Ontdek en bestel onmiddellijk uw pizzaoven van Fontana Forni op onze webshop

Fontana is een Italiaans metaalverwerkend bedrijf dat 70 jaar bestaat en reeds 45 jaar pizza ovens bouwt in inox.

Met de Italiaanse Fontana Forni pizza ovens kan je zelf je eigen knapperige pizza’s bakken. Naast een pizza oven, is het ook een perfecte oven die kan dienen voor o.a. het braden van vlees, garen van groenten en bakken van brood. Buiten koken wordt puur genieten en La bella Italia was nog nooit zo dichtbij!

Deze moderne, houtgestookte inox pizza ovens met vuurvaste stenen kan je snel op temperatuur brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren. Met een minimum aan hout bereikt de oven in amper 15 minuten een warmte van 400 à 450°C.

Het assortiment van Pizza Napoli bestaat uit 3 modellen op vlak van:

 • Bakruimte:
  • Ischia 60×40 = 1 pizza’s
  • Capri: 70×50 = 2 pizza’s
  • Amalfi: 80×50 = 3 pizza’s
 • Design: enkel in antraciet
 • Functionaliteit: pizzaoven en BBQ gecombineerd, verrijdbare trolley, verrijdbare trolley met afgesloten opbergruimte,…

De 5 grote troeven van de Italiaanse Fontana Forni houtgestookte ovens op een rijtje:

 1. Enige in zijn soort met een afgeronde bakruimte. Deze afgeronde bakruimte zorgt ervoor dat de warmte optimaal en gelijkmatig verspreidt over de volledige bakruimte.
 2. Het unieke dubbele ventilatiesysteem zorgt voor afzuiging en verdrijving van vetten en dampen. Hierdoor gaan diverse aroma’s zich niet vermengen. Je kan perfect diverse gerechten gelijktijdig bereiden zonder smaakvermenging.
 3. Zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. De zijplaten zijn afneembaar en zijn vaatwasmachinebestendig. Door de hoge temperatuur wordt hardnekkig vuil vernietigd met als resultaat minder opkuiswerk.
 4. Niet enkel de bakplaat, maar ook de zijkanten zijn vuurvast.
 5. Alle ovens beschikken over interne ventilatie en verlichting.

De Fontana Forni pizza ovens zijn de beste ovens in vergelijking met andere pizza ovens. Dit komt doordat Fontana Forni gebruik maakt van kwaliteitsvol, stevig materiaal die hoge temperaturen aankan. De oven is vervaardigd uit roestvrij staal en de deur is vervaardigd uit RVS/inox.
Als grote troef brengt dit met zich mee dat deze ovens veilig en duurzaam zijn. De handige verrijdbare trolleys zorgen ervoor dat de ovens gemakkelijk en efficiënt kunnen worden verplaatst. U kan uiteraard ook kiezen voor een inbouwmodel zonder verrijdbare trolley.

Er zijn ook tal van accessoires verkrijgbaar om het koken nog prettiger en efficiënter te maken. Denk maar aan een pizzashop, een kookkit, ovenschotels, houder voor kip en ribbetjes, onderhoudsproducten, borstel en een beschermhoes.