Fontana Forni – Forni Pizza, Outdoor Cooking (houtgestookte pizzaovens)

Ontdek en bestel onmiddellijk uw pizzaoven van Fontana Forni op onze webshop of in onze winkels.  

Fontana is een Italiaans metaalverwerkend bedrijf dat 70 jaar bestaat en reeds 45 jaar pizzaovens bouwt in inox.

Met de Italiaanse Fontana Forni pizzaoven kan je zelf je eigen knapperige pizza’s bakken. Naast een pizza oven, is het ook een perfecte oven die kan dienen voor o.a. het braden van vlees, garen van groenten en bakken van brood. Buiten koken wordt puur genieten en La bella Italia was nog nooit zo dichtbij!

Deze moderne, houtgestookte inox-ovens met vuurvaste stenen kan je snel op temperatuur brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren. Met een minimum aan hout bereikt de oven in amper 15 minuten een warmte van 400 à 450°C.

Het assortiment pizza oven van Forni Pizza bestaat uit 3 modellen op vlak van:

  • Bakruimte:
    • Margherita: 60×60 = 2 pizza’s
    • Mangiafuoco: 60×80 = 4 pizza’s
    • Marinara: 80×80 = 6 pizza’s
  • Design: rood, antraciet of inox
  • Functionaliteit: pizzaoven en BBQ gecombineerd en een verrijdbare trolley

De Fontana Forni pizzaovens zijn de beste ovens in vergelijking met andere pizza ovens. Dit komt doordat Fontana Forni gebruik maakt van kwaliteitsvol, stevig materiaal die hoge temperaturen aankan. De pizzaoven is vervaardigd uit roestvrij staal en de deuren zijn vervaardigd uit gietijzer.
Als grote troef brengt dit met zich mee dat deze ovens veilig en duurzaam zijn. De handige verrijdbare trolleys zorgen ervoor dat de ovens gemakkelijk en efficiënt kunnen worden verplaatst. U kan uiteraard ook kiezen voor een inbouwmodel zonder verrijdbare trolley.

Er zijn ook tal van accessoires verkrijgbaar om het koken nog prettiger en efficiënter te maken. Denk maar aan een pizzaschop, een kookkit, ovenschotels, houder voor kip en ribbetjes, onderhoudsproducten, borstel en een beschermhoes.