Fontana Forni – Pizzaoven Maestro (op gas)

Wat maakt van de Maestro de familie-oven met de beste prestaties?

De perfecte ronding van het gewelf die de luchtcirculatie vergemakkelijkt, de enige fabrikant die de gasbrander onderaan plaatst (en niet aan de zijkant) om een goed verdeelde warmte te verkrijgen in nog minder tijd, het rookafvoerkanaal dat de warmte dwingt om nog langer in de kookkamer te blijven waardoor een lager gasverbruik wordt verkregen, dit zijn de resultaten van hoogstaande engineering wanneer het aan de traditie van de Italiaanse keuken beantwoordt.

De kleinste van de familie, maar met het grootste kookoppervlak op de markt in zijn categorie: 40×40 cm. Gemaakt van gelakt staal en roestvrij staal, uitgerust met rookkanaal en regenbestendige schoorsteen, stalen deur met anti-hitte handvat en analoge thermometer. Binnenin zorgt een zeer dikke stalen vlam voor een betere warmteverdeling en beschermt het stalen gewelf tegen eventuele hittestress. De hoge prestaties van de Maestro 40 worden ook gegarandeerd door het dikke isolatiemateriaal dat het gewelf isoleert, waardoor u in minder tijd hoge temperaturen kunt bereiken met een lager gasverbruik.

De Maestro pizza oven (op gas) van Fontana Forni is een moderne inox-oven met vuurvaste stenen die je snel op temperatuur kan brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren.

Er is zowel de Maestro 40 (bakruimte van 40×40 = 1 pizza) en de Maestro 60 (bakruimte van 40×60 = 2 pizza’s).

De Fontana Forni pizza ovens zijn de beste ovens in vergelijking met andere pizza ovens. Dit komt doordat Fontana Forni gebruik maakt van kwaliteitsvol, stevig materiaal die hoge temperaturen aankan. De oven is vervaardigd uit roestvrij staal en de deuren zijn vervaardigd uit RVS/inox.
Als grote troef brengt dit met zich mee dat deze ovens veilig en duurzaam zijn.

Er zijn ook tal van accessoires verkrijgbaar om het koken nog prettiger en efficiënter te maken. Denk maar aan een rechte en ronde pizzashop, een BBQ kit, ovenschotels, houder voor kip en ribbetjes, borstel en een beschermhoes.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Maestro - Fontana Forni

Maestro - Fontana Forni

Maestro-Fontana Forni

maestro-60

Maestro 60

Maestro 60

MAESTRO

MAESTRO

MAESTRO-40

MAESTRO-40

Maestro = verplaatsbaar

MAESTRO-40

MAESTRO

Aandachtspunten bij de aanschaf van een pizzaoven:

Hierbij geven wij u een aantal niet onbelangrijke aspecten mee wanneer u eraan denkt u zelf het plezier te gunnen van uw eigen pizza’s te bakken, brood bakken of te barbecueën en te grillen met de warmte van de vuurvaste steen.

  • Let er op dat de schouw is voorzien van een regelbare klep;
  • Controleer of de oven binnenin is voorzien van een extra dikke stevige beschermingsplaat op de zijde waar het vuur gestookt wordt. Deze zware plaat beschermt de inox-kamer immers tegen de uitermate hoge temperaturen aan die zijde. Het totaalgewicht van de oven is veelal een eerste indicator dat deze plaat ontbreekt in de oven die u evalueert;
  • Verifieer dat de oven uitgerust is met 3cm dikke refractaire stenen. En dat u deze kan nageleverd krijgen mocht er zich ooit een breuk aan 1 van de stenen voordoen;
  • De oven moet rondom rond beschikken over een dikke isolatie met glasvezel-isolatiewol. Zelfs al is het dan ruim 400° in de oven, een kind (of uzelf) kan zich niet verbranden door de oven aan de buitenkant aan te raken;
  • Controleer of er een deur(tje) bijgeleverd wordt met rubberen handvat én met voorziening voor zuurstoftoevoer. Is een pook deel uitmakend van de standaard-uitrusting? En is er een stevig en dik inox accessoire aanwezig in de oven om daar het hout achter te leggen? Voorziet dit accessoire ook in perforaties voor zuurstoftoevoer?

Een aantal van deze aandachtspunten zijn belangrijk voor wat betreft het resulteren in een minimaal houtverbruik = het maximaal constant behouden van de temperatuur in de oven. Zodat u na het pizza bakken ook vlot kunt overschakelen naar het meermaals bakken van brood zonder hout toe te voegen.