Fontana Forni – Piero – Hybrid Cooking

De pizza-oven Piero die zowel met hout als met gas kan werken, voor het eerst (gepatenteerd toestel) zonder de noodzaak van onhandige demontage en montage van branders of gecompliceerde tussenvoegsels van schotten of veiligheidsbeschermingen om de brander te beschermen.

Heb je weinig tijd?

Nu kan je de beslissing nemen om de oven te gebruiken met gas of met geurig hout, en dit in relatie tot de tijd die u aan uw gasten kunt besteden. In het weekend met alle tijd tot uw beschikking  kunt u genieten van de gerechten die met de smaak van de traditie van de houtoven zijn bereid en tijdens de midweekdiners, wanneer de tijden krapper zijn, kunt u rekenen op een gasgestookte oven die binnen 10 minuten al op de juiste temperatuur is om de meest smakelijke pizza’s te bakken.

Deze houtgestookte pizza oven Piero van Fontana Forni is een moderne inox-oven met vuurvaste stenen die je snel op temperatuur kan brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren.

  • bakruimte van 60×50
  • 1-2 pizza’s
  • houtgestookt en/of gas

Met een minimum aan hout bereikt de oven op amper 15 minuten een warmte van 400 à 450°C. Naast pizza’s kan je in deze oven ook brood, vlees,… bakken en tal van andere gerechten, ovenschotels,… klaarmaken/opwarmen.

Deze oven beschikt over een gebruiksvriendelijk, verrijdbare trolley.

De Fontana Forni pizza ovens zijn de beste ovens in vergelijking met andere pizza ovens. Dit komt doordat Fontana Forni gebruik maakt van kwaliteitsvol, stevig materiaal die hoge temperaturen aankan. De oven is vervaardigd uit roestvrij staal en de deuren zijn vervaardigd uit RVS/inox.
Als grote troef brengt dit met zich mee dat deze ovens veilig en duurzaam zijn. De handige verrijdbare trolleys zorgen ervoor dat de ovens gemakkelijk en efficiënt kunnen worden verplaatst. U kan uiteraard ook kiezen voor een inbouwmodel zonder verrijdbare trolley.

Er zijn ook tal van accessoires verkrijgbaar om het koken nog prettiger en efficiënter te maken. Denk maar aan een pizzashop, een kookkit, ovenschotels, houder voor kip en ribbetjes, borstel en een beschermhoes.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Piero - Hybrid Cooking

Piero - Hybrid Cooking

Piero - Hybrid Cooking

Piero - Hybrid Cooking

Piero - hout

Piero - gas

Piero - Hybrid Cooking

Piero - Hybrid Cooking

Piero - Hybrid Cooking

Aandachtspunten bij de aanschaf van een pizzaoven:

Hierbij geven wij u een aantal niet onbelangrijke aspecten mee wanneer u eraan denkt u zelf het plezier te gunnen van uw eigen pizza’s te bakken, brood bakken of te barbecueën en te grillen met de warmte van de vuurvaste steen.

  • Let er op dat de schouw is voorzien van een regelbare klep;
  • Controleer of de oven binnenin is voorzien van een extra dikke stevige beschermingsplaat op de zijde waar het vuur gestookt wordt. Deze zware plaat beschermt de inox-kamer immers tegen de uitermate hoge temperaturen aan die zijde. Het totaalgewicht van de oven is veelal een eerste indicator dat deze plaat ontbreekt in de oven die u evalueert;
  • Verifieer dat de oven uitgerust is met 3cm dikke refractaire stenen. En dat u deze kan nageleverd krijgen mocht er zich ooit een breuk aan 1 van de stenen voordoen;
  • De oven moet rondom rond beschikken over een dikke isolatie met glasvezel-isolatiewol. Zelfs al is het dan ruim 400° in de oven, een kind (of uzelf) kan zich niet verbranden door de oven aan de buitenkant aan te raken;
  • Controleer of er een deur(tje) bijgeleverd wordt met rubberen handvat én met voorziening voor zuurstoftoevoer. Is een pook deel uitmakend van de standaard-uitrusting? En is er een stevig en dik inox accessoire aanwezig in de oven om daar het hout achter te leggen? Voorziet dit accessoire ook in perforaties voor zuurstoftoevoer?

Een aantal van deze aandachtspunten zijn belangrijk voor wat betreft het resulteren in een minimaal houtverbruik = het maximaal constant behouden van de temperatuur in de oven. Zodat u na het pizza bakken ook vlot kunt overschakelen naar het meermaals bakken van brood zonder hout toe te voegen.