Pizzaoven Fontana Forni – Oven Ischia, Capri, Amalfi (houtgestookt)

Fontana is een Italiaans metaalverwerkend bedrijf dat 70 jaar bestaat en reeds 45 jaar pizza ovens bouwt in inox. Met de Italiaanse Fontana Forni pizza oven kan je zelf je eigen knapperige pizza’s bakken. Naast een pizza oven, is het ook een perfecte oven die kan dienen voor o.a. het braden van vlees, garen van groenten en bakken van brood. Buiten koken wordt puur genieten en La bella Italia was nog nooit zo dichtbij!

Deze moderne, houtgestookte inox pizza ovens met vuurvaste stenen kan je snel op temperatuur brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren. Met een minimum aan hout bereikt de oven in amper 15 minuten een warmte van 400 à 450°C.

Deze lijn bestaat uit 3 modellen op vlak van:

 • Bakruimte:
  • Ischia 60×40 = 1 pizza’s
  • Capri: 70×50 = 2 pizza’s
  • Amalfi: 80×50 = 3 pizza’s
 • Design: enkel in antraciet
 • Functionaliteit: pizzaoven en BBQ gecombineerd, en verrijdbare trolley

De Fontana Forni pizza ovens zijn de beste ovens in vergelijking met andere pizza ovens. Dit komt doordat Fontana Forni gebruik maakt van kwaliteitsvol, stevig materiaal die hoge temperaturen aankan. De oven is vervaardigd uit roestvrij staal en de deur is vervaardigd uit RVS/inox.
Als grote troef brengt dit met zich mee dat deze ovens veilig en duurzaam zijn. De handige verrijdbare trolleys zorgen ervoor dat de ovens gemakkelijk en efficiënt kunnen worden verplaatst. U kan uiteraard ook kiezen voor een inbouwmodel zonder verrijdbare trolley.

Er zijn ook tal van accessoires verkrijgbaar om het koken nog prettiger en efficiënter te maken. Denk maar aan een pizzashop, een kookkit, ovenschotels, houder voor kip en ribbetjes, deegcutter, pizzasnijder, borstel en een beschermhoes.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Fontana Forni Pizzaoven Ischia

Fontana Forni Pizzaoven Amalfi

Veel meer dan een pizzaoven

Fontana Forni - Pizzadesk

Ischia, Capri, Amalfi (houtgestookt)

FONTANA FORNI

De Fontana Forni pizzaovens zijn de beste ovens in vergelijking met andere pizza ovens. Dit komt doordat Fontana Forni gebruik maakt van kwaliteitsvol, stevig materiaal

Fontana Forni - Amalfi

Fontana Forni - Ischia

Fontana Forni - Capri

Fontana Forni - Amalfi

Aandachtspunten bij de aanschaf van een pizzaoven:

Hierbij geven wij u een aantal niet onbelangrijke aspecten mee wanneer u eraan denkt u zelf het plezier te gunnen van uw eigen pizza’s te bakken, brood bakken of te barbecueën en te grillen met de warmte van de vuurvaste steen.

 • Let er op dat de schouw is voorzien van een regelbare klep;
 • Controleer of de oven binnenin is voorzien van een extra dikke stevige beschermingsplaat op de zijde waar het vuur gestookt wordt. Deze zware plaat beschermt de inox-kamer immers tegen de uitermate hoge temperaturen aan die zijde. Het totaalgewicht van de oven is veelal een eerste indicator dat deze plaat ontbreekt in de oven die u evalueert;
 • Verifieer dat de oven uitgerust is met 3cm dikke refractaire stenen. En dat u deze kan nageleverd krijgen mocht er zich ooit een breuk aan 1 van de stenen voordoen;
 • De oven moet rondom rond beschikken over een dikke isolatie met glasvezel-isolatiewol. Zelfs al is het dan ruim 400° in de oven, een kind (of uzelf) kan zich niet verbranden door de oven aan de buitenkant aan te raken;
 • Controleer of er een deur(tje) bijgeleverd wordt met rubberen handvat én met voorziening voor zuurstoftoevoer. Is een pook deel uitmakend van de standaard-uitrusting? En is er een stevig en dik inox accessoire aanwezig in de oven om daar het hout achter te leggen? Voorziet dit accessoire ook in perforaties voor zuurstoftoevoer?

Een aantal van deze aandachtspunten zijn belangrijk voor wat betreft het resulteren in een minimaal houtverbruik = het maximaal constant behouden van de temperatuur in de oven. Zodat u na het pizza bakken ook vlot kunt overschakelen naar het meermaals bakken van brood zonder hout toe te voegen.