Pizzaovens Fontana Forni – Oven Margherita/Mangiafuoco/Marinara (houtgestookt)

Fontana is een Italiaans metaalverwerkend bedrijf dat 70 jaar bestaat en reeds 45 jaar pizzaovens bouwt in inox. Met de Italiaanse Fontana Forni pizzaoven kan je zelf je eigen knapperige pizza’s bakken. Naast een pizza oven, is het ook een perfecte oven die kan dienen voor o.a. het braden van vlees, garen van groenten en bakken van brood. Buiten koken wordt puur genieten en La bella Italia was nog nooit zo dichtbij!

Deze moderne, houtgestookte inox-ovens met vuurvaste stenen kan je snel op temperatuur brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren. Met een minimum aan hout bereikt de oven in amper 15 minuten een warmte van 400 à 450°C.

De lijn bestaat uit 3 modellen op vlak van:

 • Bakruimte:
  • Margherita: 60×60 = 2 pizza’s
  • Mangiafuoco: 60×80 = 4 pizza’s
  • Marinara: 80×80 = 6 pizza’s
 • Design: rood, antraciet of inox
 • Functionaliteit: pizzaoven en BBQ gecombineerd en een verrijdbare trolley

De Fontana Forni pizzaovens zijn de beste ovens in vergelijking met andere pizza ovens. Dit komt doordat Fontana Forni gebruik maakt van kwaliteitsvol, stevig materiaal die hoge temperaturen aankan. De pizzaoven is vervaardigd uit roestvrij staal en de deur is vervaardigd uit RVS/inox.
Als grote troef brengt dit met zich mee dat deze ovens veilig en duurzaam zijn. De handige verrijdbare trolleys, met wielen en stevige uittrekbare hendels, zorgen ervoor dat de ovens gemakkelijk en efficiënt kunnen worden verplaatst. U kan uiteraard ook kiezen voor een desktopmodel zonder verrijdbare trolley.

Er zijn ook tal van accessoires verkrijgbaar om het koken nog prettiger en efficiënter te maken. Denk maar aan een pizzaschop, een kookkit, ovenschotels, houder voor kip en ribbetjes, deegcutter, pizzasnijder, borstel en een beschermhoes.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Linea Pizza

FONTANA FORNI

Een lijn van barbecues op hout/houtskool ontworpen voor professionals maar tevens zeergeschikt voor de enthousiaste thuisgebruiker.

Fontana - Mangiafuoco

Fontana - Mangiafuoco

Fontana Forni

Margherita, Mangiafuoco, Marinara (houtgestookt)

FONTANA FORNI

Deze moderne, houtgestookte inox-ovens met vuurvaste stenen kan je snel op temperatuur brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren

Fontana Forni

Veel meer dan een pizzaoven

Veel meer dan een pizzaoven

Fontana Forni - Pizzadesk

Fontana Forni houtoven

Linea Pizza

FONTANA FORNI

Een lijn van barbecues op hout/houtskool ontworpen voor professionals maar tevens zeergeschikt voor de enthousiaste thuisgebruiker.

Fontana forni pizzaoven

Fontana Forni Houtoven wafels bakken

Pizzaoven MARGHERITA

Pizzaoven MANGIAFUCO

Fontana Forni - MARINARA

Fontana Forni - Pizzaoven

Fontana Forni - Pizzaoven

Mangiafuco_Legna_rosso

Mangiafuco_Legna_antracite

app_Mangiafuco_Legna_rosso

app_Mangiafuco_Legna_antracite

Margherita_Legna_rosso

Margherita_Legna_antracite

app_Margherita_Legna_rosso

app_Margherita_Legna_antracite

Aandachtspunten bij de aanschaf van een pizzaoven:

Hierbij geven wij u een aantal niet onbelangrijke aspecten mee wanneer u eraan denkt u zelf het plezier te gunnen van uw eigen pizza’s te bakken, brood bakken of te barbecueën en te grillen met de warmte van de vuurvaste steen.

 • Let er op dat de schouw is voorzien van een regelbare klep;
 • Controleer of de oven binnenin is voorzien van een extra dikke stevige beschermingsplaat op de zijde waar het vuur gestookt wordt. Deze zware plaat beschermt de inox-kamer immers tegen de uitermate hoge temperaturen aan die zijde. Het totaalgewicht van de oven is veelal een eerste indicator dat deze plaat ontbreekt in de oven die u evalueert;
 • Verifieer dat de oven uitgerust is met 3cm dikke refractaire stenen. En dat u deze kan nageleverd krijgen mocht er zich ooit een breuk aan 1 van de stenen voordoen;
 • De oven moet rondom rond beschikken over een dikke isolatie met glasvezel-isolatiewol. Zelfs al is het dan ruim 400° in de oven, een kind (of uzelf) kan zich niet verbranden door de oven aan de buitenkant aan te raken;
 • Controleer of er een deur(tje) bijgeleverd wordt met rubberen handvat én met voorziening voor zuurstoftoevoer. En is er een stevig en dik inox accessoire aanwezig in de oven om daar het hout achter te leggen? Voorziet dit accessoire ook in perforaties voor zuurstoftoevoer?

Een aantal van deze aandachtspunten zijn belangrijk voor wat betreft het resulteren in een minimaal houtverbruik = het maximaal constant behouden van de temperatuur in de oven. Zodat u na het pizza bakken ook vlot kunt overschakelen naar het meermaals bakken van brood zonder significant hout toe te moeten voegen.