Tafelverwarming Mensa Heating – nu ook via onze webshop

Langer buiten vertoeven met de tafelverwarming Mensa Heating: infrarood-verwarming onder de tafel.

Artikel: “MENSA Heating” of infrarood-verwarming onder de tafel.

Comfortabele lichaamswarmte op het terras start met warme voeten!

Dat heeft een Deense ondernemer goed begrepen en het betekende de start van de onderneming met de zeer toepasselijke naam “Mensa Heating” en van een serie van innoverende en ecologische tafelverwarmers.

  • “IMUS” is de naam van de handig verplaatsbare versie van deze “onder de tafel”- verwarming van MENSA Heating. Naast buitengebruik op het terras kan het toestel ook dienen om de benen van een nog laat op de avond studerende scholier van een behaaglijke warmte te voorzien. Je kan het ook meenemen met de campingcar op vakantie.
  • “Vireoo” is de naam van de versie waarbij de infraroodstralers geïntegreerd zijn in de centrale sokkel van een terrastafel.
  • “Statio” is de naam voor de hoge versie. Deze is uitgerust met 3 stralers in de centrale sokkel. Ideaal voor een gezellig onderonsje buiten.

Warme voeten, warm lichaam
Wanneer het koud wordt zijn onze voeten, benen en armen de eerste plekken die daaronder lijden. Dat heeft te maken met het feit dat ons lichaam automatisch de bloedstroom naar de uiteinden ervan reduceert. Dit met de bedoeling om zo onze vitale organen (hersenen, hart, longen, … ) te beschermen.

Traditionele terrasverwarmers sturen de warmte van boven naar beneden hetgeen er toe leidt dat ons hoofd oververhit raakt, terwijl onze benen en voeten onaangenaam koud blijven.

Met de doordachte innovaties van Mensa Heating daarentegen wordt er gezorgd voor een diepe en consistente warmte door de infraroodverwarming vlakbij de benen te plaatsen. Het menselijk lichaam is inderdaad zeer efficiënt om die warmte op te nemen, de bloedcirculatie te verhogen en zo te zorgen voor een aangenaam warmtegevoel.

Energiezuinig, veilig en ecologisch
De infraroodstralen komen van een energie-efficiënte 0,4 kW Quartz kortegolf lamp. Deze is afgeschermd door een rooster zodat je je niet kan verbranden. Vireoo is het Latijn voor “ik ben groen” en daarmee onderstreept MENSA Heating het ecologische aspect van zijn productinnovaties. Met dezelfde verbruikskost van 1 traditionele gasverwarmer kan een brasserie-uitbater tot 24 Vireoo tafels laten functioneren. Daarbij zorgt hij meteen ook voor ruim 80% minder CO2 uitstoot.

Voor meer informatie:  www.mensaheating.com