Onderhoud tips

Ontdek al onze onderhoud tips voor de lente- en zomermaanden.

  • Onderhoud en reiniging van uw meubilair
  • Bescherm uw meubelen tegen weersinvloeden
  • De levensduur van producten verlengen

De meeste materialen vereisen enkele elementaire voorzorgsmaatregelen om hun oorspronkelijk uiterlijk te behouden. Om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw meubels, verlichting en accessoires haalt, zijn hier enkele onderhouds- en schoonmaaktips die u kunt volgen.

Onderhoud en reiniging van uw Metalen / Aluminium tuinmeubelen

Bij gebruik

Het ontwerp, het materiaal en de oppervlaktebehandeling (anti-UV-verf en vochtbestendigheid) maken het mogelijk om producten buiten op te slaan.
U kunt echter ademende, vuilafstotende beschermhoezen gebruiken om de tafels te beschermen tegen dode bladeren, dennensap en vogelresten.
Vermijd langdurig contact met voorwerpen die water en vocht kunnen vasthouden (bloempotten, onderzetters, enz.).
Ruim vogelresten zo snel mogelijk op, want die is bijzonder agressief en kan uw meubilair aantasten of permanent bevuilen.

Wij raden u aan uw meubelen regelmatig te reinigen, frequenter op plaatsen met een hoge vochtigheidsgraad en in zoute omgevingen in de buurt van de zee.

Schoonmaken / reinigen

Reinig uw metalen meubelen met schoon water of zeep, of met een pH-neutraal reinigingsmiddel (5 tot 8). U kunt een huishoudelijke reiniger gebruiken (vaatwasmachine of ruitenreiniger) of een specifiek product zoals een multifunctionele reiniger; maar gebruik geen oplosmiddelen, alkalische detergenten,…*

*Als u niet zeker bent van het product dat u wilt aanbrengen, voer dan een voorafgaande test uit op kleine, niet-zichtbare oppervlakken om de compatibiliteit te bepalen (bv. onder een stoel of tafelblad).

Aanbrengen met een zachte spons of een zachte witte doek. Gebruik geen schurende middelen of middelen die de toestand van het oppervlak kunnen veranderen (schuursponsjes, staalwol, schuurcrèmes of -poeders, geverfd textiel dat een aanslag kan veroorzaken,…). Beperk het gebruik van hogedrukapparatuur door de voorgeschreven werkwijze in acht te nemen (toepassingsafstand, druk, type mondstuk,…).

Pas op voor retentiezones die reinigingsmiddelen kunnen opsluiten en de aantasting ervan kunnen vergroten.
Spoel af met water en veeg uw meubels goed schoon om kalkvlekken te voorkomen.

Onderhoud en reiniging van uw Batyline – of draadmeubilair

Bescherm uw meubelen met Technical Outdoor Fabric (Batyline) tegen beschadiging door contact met een scherp stuk gereedschap of een warmtebron zoals een sigaret. Ligbedden kunnen beschermd worden een ademende, vuilafstotende hoes.

Schoonmaken / reinigen

1. Gebruik schoon water of zeep, of een multi-reiniger.
2. Verstuiven of aanbrengen met een zachte spons.
3. Scrub lichtjes met een zachte borstel.
4. Spoelen met water.
5. Droog grondig.
Opmerking: Sterk vervuilde oppervlakken vereisen mogelijk een tweede behandeling.

Onderhoud en reiniging van uw teak tuinmeubelen

(Geen) onderhoud

Het is het enige hout dat volledig rotvrij is: het is van nature bestand tegen agressie van buitenaf en beschermt zichzelf.

Gebruikt op bootdekken, is teak de koning van het buitenhout. Het vergt geen onderhoud en behoudt zijn technische kenmerken: robuustheid, lange levensduur en gebruiksgemak.

Onze fabrikanten verwerken teakhout met natuurlijke afwerking voor buitengebruik. Na verloop van tijd zal het een grijze patina ontwikkelen door blootstelling aan water en ultraviolette stralen. Dit heeft geen invloed op de duurzaamheid van het teak.

Het al dan niet vermijden van dit natuurlijke proces is een kwestie van persoonlijke keuze.

U kunt vlekken en kringen/ringen verwijderen, indien gewenst, door de onderstaande stappen te volgen:

1. Was uw meubels met een borstel en zeepwater
2. Schuur de teakhouten meubelen met schuurpapier (240 of 120 afhankelijk van de grijsgraad) in de richting van de houtnerf.