Fontana Forni – Houtgestookte ovens

Superieure kwaliteit en onklopbare prijs: hoe kan het ?

Het bedrijf FONTANA startte in 1946 als metaalverwerkend bedrijf in San Lorenzo in Campo, Italië. Er is bijgevolg een historiek én ervaring van ruim 70 jaar.

Zo’n 50 jaar geleden ontwikkelde FONTANA het concept van de kant- en klare houtgestookte pizzaovens met aparte verbrandingskamer. In Italië vonden deze hun weg naar de consument zowel in verrijdbare versie voor buiten als in “incasso”-versie voor inbouw in keukens.

Voortbouwend op die expertise introduceerde FONTANA de lijn Linea Pizza: inox-ovens met directe verbranding. Je bakt de pizza en/of het brood direct op de vuurvaste stenen; daarnaast ligt het houtvuur. Deze lijn is nu gekend onder de model-namen “Margherita” (60x60cm), “Mangiafuoco” (80x60cm) en “Marinara” (80x80cm). Bijkomende lijnen, zoals Red Passion werden geïntroduceerd om zo de volume-markt van de goedkopere pizzaovens te bewerken.

Het van origine metaalverwerkende bedrijf is nu dé marktleider op vlak van inox-ovens voor buitenkoken.

We houden dan ook constant een ruime voorraad aan van de meeste interessante modellen en houden op regelmatige tijdstippen een demonstratie in onze toonzaal te Lochristi.

Ontdek en bestel onmiddellijk uw oven van Fontana Forni in een van onze showrooms of op onze webshop.

Linea Pizza

Deze moderne, houtgestookte inox-ovens met vuurvaste stenen kan je snel op temperatuur brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren.

Red Passion

Buiten koken wordt puur genieten en La bella Italia was nog nooit zo dichtbij!

Linea Platino

De indirecte gestookte houtoven werd dertig jaar geleden uitgevonden door Giovanni Fontana.

Piero – Hybrid Cooking

De pizza-oven Piero die zowel met hout als met gas kan werken, voor het eerst (gepatenteerd toestel)

Pizza & Cucina 6 in 1

Pizza & Cucina is een oven voor pizza en brood, een barbecue, een grill, een roker, een plancha en ook een wok.

Onklopbare prijs/kwaliteitsverhouding dankzij eigen optimaal
ingerichte productie-infrastructuur als metaalverwerkend bedrijf
dat het bouwen van pizzaovens als core business heeft.

Wist je dat?

In tegenstelling tot andere bouwers van pizza-ovens heeft Fontana FORNI dus een niet te overtreffen expertise. De moderne en eigen kosten-efficiënte productie-infrastructuur (alles onder 1 dak !) resulteert enerzijds in een uiterst scherpe productiekostprijs en anderzijds in een top-kwaliteit.

Enkel de vuurvaste refractaire steen moet ingekocht worden in de passende formaten. Hetgeen quasi nihil is in verhouding tot de productiekost van de inox-ovens en van de verrijdbare metalen trolleys (in staal of in inox naargelang de respectievelijke modellijn van buitenovens).