Pizzaoven en Ovens van Fontana Forni

Superieure kwaliteit en onklopbare prijs: hoe kan het ?

Het bedrijf FONTANA startte in 1946 als metaalverwerkend bedrijf in San Lorenzo in Campo, Italië. Er is bijgevolg een historiek én ervaring van ruim 70 jaar.

Zo’n 50 jaar geleden ontwikkelde FONTANA het concept van de kant- en klare houtgestookte pizzaovens met aparte verbrandingskamer. In Italië vonden deze hun weg naar de consument zowel in verrijdbare versie voor buiten als in “incasso”-versie voor inbouw in keukens.

Voortbouwend op die expertise introduceerde FONTANA de lijn Linea Pizza: inox-ovens met directe verbranding. Je bakt de pizza en/of het brood direct op de vuurvaste stenen; daarnaast ligt het houtvuur. Deze lijn is nu gekend onder de model-namen “Margherita” (60x60cm), “Mangiafuoco” (80x60cm) en “Marinara” (80x80cm). Bijkomende lijnen werden geïntroduceerd om zo de volume-markt van de goedkopere pizzaovens te bewerken, voor klantsegmenten met een minder intensief professioneel gebruik.

Het van origine metaalverwerkende bedrijf is nu dé marktleider op vlak van inox-ovens voor buitenkoken.

We houden dan ook constant een ruime voorraad aan van de meeste interessante modellen en houden op regelmatige tijdstippen een demonstratie op pizzaoven Margherita in onze toonzaal te Lochristi.

Ontdek en bestel onmiddellijk uw oven van Fontana Forni in een van onze showrooms of op onze webshop.

Margherita, Mangiafuoco, Marinara (houtgestookt)

Deze moderne, houtgestookte inox-ovens met vuurvaste stenen kan je snel op temperatuur brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren.

Ischia, Capri, Amalfi (houtgestookt)

Buiten koken wordt puur genieten en La bella Italia was nog nooit zo dichtbij!

Maestro (op gas)

Wat maakt van de Maestro de familie-oven met de beste prestaties?

Piero – Hybrid Cooking

De pizzaoven Piero die zowel met hout als met gas kan werken, voor het eerst (gepatenteerd toestel)

Pizza & Cucina 6 in 1

Pizza & Cucina is een oven voor pizza en brood, een barbecue, een grill, een roker, een plancha en ook een wok.

Indirect Cooking ovens

De indirecte gestookte houtoven werd dertig jaar geleden uitgevonden door Giovanni Fontana.

Oven desk/trolley & accessoires

Tal van accessoires verkrijgbaar om het koken nog prettiger en efficiënter te maken.

Onklopbare prijs/kwaliteitsverhouding dankzij eigen optimaal
ingerichte productie-infrastructuur als metaalverwerkend bedrijf
dat het bouwen van pizzaovens als core business heeft.

Wist je dat?

In tegenstelling tot andere bouwers van pizzaovens heeft FONTANA Forni een niet te overtreffen expertise. De moderne en eigen kosten-efficiënte productie-infrastructuur (alles onder 1 dak !) resulteert enerzijds in een uiterst scherpe productiekostprijs en anderzijds in een top-kwaliteit.

Enkel de vuurvaste refractaire steen moet ingekocht worden in de passende formaten. Hetgeen quasi nihil is in verhouding tot de productiekost van de inox-ovens en van de verrijdbare metalen trolleys.

FONTANA is een metaalverwerkend bedrijf dat reeds 50 jaar geleden de eerste houtgestookte inox buitenoven bedacht en produceerde. De commercialisatie gebeurde evenwel door andere Italiaanse bouwers van ‘gemetste’ ovens. Deze inox buitenovens werken adhv een aparte verbrandingskamer (indirecte verwarming) en zijn voorzien van verlichting en ventilatie.

Pas in 2009 startte FONTANA zijn eerste eigen commerciële initiatieven om zijn ovens ook zelf te commercialiseren onder de naam “FONTANA Forni”. Het produceerde dan eveneens een lijn van houtgestookte BBQ’s.

Kort daaropvolgend begon FONTANA met het technisch design en produceren van de houtgestookte ovens met DIRECTE verwarming. In eerste instantie onder de naam “RED PASSION”, om zodoende andere verkoopkanalen/merken als OEM te laten (verder) fungeren. Enkele jaren later werden de Red Passion modellen in de FONTANA Forni cataloog opgenomen onder de namen “Margherita”, “Mangiafuoco”, en “Marinara”. (bakoppervlaktes resp. 60×60 cm / 80×60 cm / 80×80 cm)

Het assortiment werd uitgebreid met een OEM lijn met afmetingen van het intern bakoppervlak = 60×40 cm /70×50 cm / 80×50 cm.
Op vandaag zijn deze pizzaovens in het FONTANA Forni assortiment opgenomen en dit onder de namen ISCHIA, CAPRI, AMALFI.

De pizzaovens uit de lijn Margherita, Mangiafuoco, Marinara zijn ondertussen ook verkrijgbaar met krachtige gasbranders.

In 2021 ontwierp FONTANA Forni de eerste hybride oven: “PIERO Everyday”. U kiest naar wens voor gas of hout. PIERO Everyday is de enige oven waarbij de gasbranders zich onder de refractaire stenen bevinden. Met alle bijhorende evidente voordelen voor professioneel gebruik.

In 2022 bedacht FONTANA Forni de Maestro 40 en Maestro 60. Deze modellen werden bekroond met REDDOT Design Award 2022.
Ook deze gasgestookte ovens zijn van een superieure kwaliteit en komen met een onklopbare kostprijs = onklopbare verkoopprijs.

De garantieperiode die FONTANA Forni biedt, zelfs bij intensief en professioneel gebruik, is uw ultieme waarborg voor jarenlang bak- en kookplezier.